PCS Game Hosting
 
  Forum Index    Search    Usergroups    Edit your profile    Members    Arcade    Ranks

 Reputation    Medals    Staff    Statistics    Board Rules    Forum FAQ    Private MessagesLogin, Check Messages    Log in 

Search for at
Soldier Of Fortune 2 Advanced Search



Post new topicReply to topicprinter-friendly viewThank Post
   Soldier Of Fortune 2 Forum Index » Soldier Of Fortune 2 - Double Helix - SOF2 General Support » How do I configure my static IP address for a sof2 server?
 View previous topic :: View next topic  
Author Message
Teo
Owner
Owner
Administrator
Administrator


In Game: Teo

Joined: Sep 21, 2009
Last Visit: Mar 28, 2020
Age: 39
Posts: 1177
Location: Milan
Italy.png 
Reputation: 5590
votes: 7
Medals: 6 (View more...)
Distinguished Uploader (Amount: 1)

Status: Offline
PostPosted: Thu May 17, 2012 4:29 pm
PostPost subject: No icon How do I configure my static IP address for a sof2 server?
Reply with quote

Set up a Sof2 Home server:

Set you PC IP Static:

99% of Windows internet users use what are called "dynamic" IP addresses. That means each time you connect to the internet, your ISP assigns you an IP address to use when you connect. The next time you connect, you might get a different address. If you're only connecting out to the internet, that's all you need.
If you expect people to connect in, say you want to run a web server that you want people to be able to find and visit, you'll most likely need a static IP address. A static IP is assigned by your ISP to you permanently, and identifies your server to the world.
If your computer is connected directly to the internet, meaning it's not behind a router or a firewall, it's actually pretty simple. In Control Panel, Network Connections, find the network connection that represents your connection to the internet. Most often it's labeled simply Local Area Connection. Right click on that and select Properties. Now click on the Internet Protocol (TCP/IP) item in the list (you may have to scroll down within the list to find it):



Now click on the properties button.
A default configuration will have both Obtain an IP address automatically, and Obtain DNS server address automatically selected.



Click on Use the following IP address: and enter the IP address, subnet mask, and default gateway information that your ISP should have given you. (If they did not give you all three, ask them.)
In most cases they will also give you IP addresses for the DNS servers you should use. Click on Use the following DNS server addresses and enter that information as well.
That's it. Once you "OK" your way out of those configuration dialogs, your computer should now respond to its assigned IP address.

If you're behind a router, things get a little more complicated.

The first thing to realize is that the static IP address should probably be assigned to the router. That will require configuring the router, much like we configured your server above. Exactly how will vary from router to router, but the principals are the same: you'll configure the router to not get an IP address dynamically, but instead you'll enter the IP, gateway, subnet, and possibly DNS information by hand, using whatever approach your router uses for configuration.

The "trick", if you want to call it that, is telling the router to pass on requests it receives from the internet to your server. It's typically referred to as port-forwarding. Once again, depending on how your router is configured, the general idea is that you configure it to accept requests on certain "ports" and direct them to certain computers on your LAN.

The port part is fairly easy. If you want to set up a web server, then you'll know that port 80, where http requests are handled, is the port you want to forward. But to where?

Much like your direct connection to the internet, you'll need to assign your server a static IP address within your local network, so that the router knows what machine to forward the requests to. Typically a router will tell you, or let you configure, the range of IP addresses it will assign from dynamically, so you'll simply want to choose an IP address outside of that range. For example my router at home is configured to assign dynamic IPs starting at 192.168.1.100 and up. So I've elected to assign a static IP on my local area network of 192.168.1.2 (192.168.1.1 is the address of the router on the local network).

So the rest is simply a variation on what I've already covered: configure that server with the static IP you've chosen, a subnet mask of 255.255.255.0 should do, the default gateway should be the router (192.168.1.1 in my case), and quite probably the router should also be your DNS. If not, use the DNS settings that your ISP assigned you.

Now configure the router to forward port 80 traffic to the static IP address you chose, and ... there you are. Your web server, behind a router, should be visible from the internet.

Port forwarding is actually very powerful, when set up correctly. In my case, I have port 80 traffic, for a web server, directed at one machine, Remote Desktop traffic (port 3389) is directed at another, and Skype (a post Skype selects randomly at setup time) to yet another.

in your case John read this:
Protected Message:
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---


https://www.proclanservers.com  Pissed Off  Rent your SoF2 Server   Die!   Rock


Last edited by Teo on Thu Jun 27, 2013 10:45 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Visit member's Facebook: http://www.facebook.com/ricordalo
Thankful People
1 user(s) is/are thankful for this post.
Sponsor
dave01
Poster Member
Poster Member


Gender: Gender:Male
Joined: Jun 05, 2012
Last Visit: Jan 04, 2013
Age: 30
Posts: 2

blank.png 
Reputation: 2
Medals: None

Status: Offline
PostPosted: Sun Sep 23, 2012 3:07 am
PostPost subject: No icon Re: How do I configure my static IP address for a sof2 serve
Reply with quote

Thanks this helped me out a bit.
Back to top
View user's profile Send private message
Punisher
Administrator
Administrator


In Game: The Punisher
Gender: Gender:Male
Joined: May 04, 2012
Last Visit: Nov 01, 2019
Age: 22
Posts: 740

Netherlands.png 
Reputation: 4027
votes: 3
Medals: 2 (View more...)
Dedication (Amount: 1)

Status: Offline
PostPosted: Thu Jun 27, 2013 1:31 pm
PostPost subject: No icon Re: How do I configure my static IP address for a sof2 serve
Reply with quote

Teo, How to find the DNS Preffer & alternate Servers?


Website: House of Pain Server - Website
Serverlist: House of Pain Server - Serverlist

<a><img></a>

<a><img></a>
Back to top
View user's profile Send private message
Teo
Owner
Owner
Administrator
Administrator


In Game: Teo

Joined: Sep 21, 2009
Last Visit: Mar 28, 2020
Age: 39
Posts: 1177
Location: Milan
Italy.png 
Reputation: 5590
votes: 7
Medals: 6 (View more...)
Website Founder (Amount: 1)

Status: Offline
PostPosted: Thu Jun 27, 2013 1:36 pm
PostPost subject: No icon Re: How do I configure my static IP address for a sof2 serve
Reply with quote

positief wrote (View Post):
Teo, How to find the DNS Preffer & alternate Servers?


open CMD and write :

Code:
ipconfig /all



and you have all what you are looking for!  Wink


https://www.proclanservers.com  Pissed Off  Rent your SoF2 Server   Die!   Rock


Last edited by Teo on Thu Jun 27, 2013 5:26 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Visit member's Facebook: http://www.facebook.com/ricordalo
Sponsor
Punisher
Administrator
Administrator


In Game: The Punisher
Gender: Gender:Male
Joined: May 04, 2012
Last Visit: Nov 01, 2019
Age: 22
Posts: 740

Netherlands.png 
Reputation: 4027
votes: 3
Medals: 2 (View more...)
Dedication (Amount: 1)

Status: Offline
PostPosted: Thu Jun 27, 2013 3:38 pm
PostPost subject: No icon Re: How do I configure my static IP address for a sof2 serve
Reply with quote

lol ,i found it, but its 2 times the same and when i fill it into alternate & diversion or something than it says that it can't be the same.
Anyways it's fucked up because before i had a website like that but since we moved to another home i cant find it anymore.


Website: House of Pain Server - Website
Serverlist: House of Pain Server - Serverlist

<a><img></a>

<a><img></a>
Back to top
View user's profile Send private message
Teo
Owner
Owner
Administrator
Administrator


In Game: Teo

Joined: Sep 21, 2009
Last Visit: Mar 28, 2020
Age: 39
Posts: 1177
Location: Milan
Italy.png 
Reputation: 5590
votes: 7
Medals: 6 (View more...)
Site Supporter (Amount: 1)

Status: Offline
PostPosted: Thu Jun 27, 2013 5:22 pm
PostPost subject: No icon Re: How do I configure my static IP address for a sof2 serve
Reply with quote

positief wrote (View Post):
lol ,i found it, but its 2 times the same and when i fill it into alternate & diversion or something than it says that it can't be the same.
Anyways it's fucked up because before i had a website like that but since we moved to another home i cant find it anymore.


that's not a really problem mate, you need only to clear your caches from your browser and from your PC.

from your browser is easy just clean into the options and do F5 or Shift+F5;

for your PC you need to cleare the windows caches so open the CMD and write:

Code:
ipconfig /flushdns



you should be able to see your website again.


https://www.proclanservers.com  Pissed Off  Rent your SoF2 Server   Die!   Rock
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Visit member's Facebook: http://www.facebook.com/ricordalo
Punisher
Administrator
Administrator


In Game: The Punisher
Gender: Gender:Male
Joined: May 04, 2012
Last Visit: Nov 01, 2019
Age: 22
Posts: 740

Netherlands.png 
Reputation: 4027
votes: 3
Medals: 2 (View more...)
Dedication (Amount: 1)

Status: Offline
PostPosted: Thu Jun 27, 2013 6:27 pm
PostPost subject: No icon Re: How do I configure my static IP address for a sof2 serve
Reply with quote

Hm...
It's still the same DNS and still wont work.

stil say DNS is 192.168.1.1, and as i know the first is something like that, and the second was something like 64.168. .....


Website: House of Pain Server - Website
Serverlist: House of Pain Server - Serverlist

<a><img></a>

<a><img></a>
Back to top
View user's profile Send private message
Teo
Owner
Owner
Administrator
Administrator


In Game: Teo

Joined: Sep 21, 2009
Last Visit: Mar 28, 2020
Age: 39
Posts: 1177
Location: Milan
Italy.png 
Reputation: 5590
votes: 7
Medals: 6 (View more...)
Site Supporter (Amount: 1)

Status: Offline
PostPosted: Thu Jun 27, 2013 7:10 pm
PostPost subject: No icon Re: How do I configure my static IP address for a sof2 serve
Reply with quote

usually the dns is given to your ISP, to get what you had beforebut set up it automatic and in CMD do: "ipconfig /all" as i told you it automaticaly shows you all what you need (DNS primary and secondary, LAN IP, getway etc...)

after that you could write down those info and se up the static address.

if your site has changed IP address and you don't view it anymore, it's because the resolving of your DNS in your computer must be emptied so you have to do in CMD "ipconfig /flushdns".


https://www.proclanservers.com  Pissed Off  Rent your SoF2 Server   Die!   Rock
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Visit member's Facebook: http://www.facebook.com/ricordalo
Sponsor
Teo
Owner
Owner
Administrator
Administrator


In Game: Teo

Joined: Sep 21, 2009
Last Visit: Mar 28, 2020
Age: 39
Posts: 1177
Location: Milan
Italy.png 
Reputation: 5590
votes: 7
Medals: 6 (View more...)
Website Founder (Amount: 1)

Status: Offline
PostPosted: Fri Jun 28, 2013 8:26 pm
PostPost subject: No icon Re: How do I configure my static IP address for a sof2 serve
Reply with quote

is it ok? if u want i got time this evening in 2/3 hours from now and i could teamviewer your pc to fix the problem you r having.


https://www.proclanservers.com  Pissed Off  Rent your SoF2 Server   Die!   Rock
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Visit member's Facebook: http://www.facebook.com/ricordalo
Punisher
Administrator
Administrator


In Game: The Punisher
Gender: Gender:Male
Joined: May 04, 2012
Last Visit: Nov 01, 2019
Age: 22
Posts: 740

Netherlands.png 
Reputation: 4027
votes: 3
Medals: 2 (View more...)
Distinguished Uploader (Amount: 1)

Status: Offline
PostPosted: Sun Jun 30, 2013 6:41 pm
PostPost subject: No icon Re: How do I configure my static IP address for a sof2 serve
Reply with quote

I dont have time this evening, so wont work up.
Anyways me and a friend will try it and i'll give a Feedback if it works or still doesn't.

btw the bat file needs to stay on ' dedicated 2 ' or needs to be changed to something else.
are you able to Port Forward on Wireless internet connection or do you need cable?


Website: House of Pain Server - Website
Serverlist: House of Pain Server - Serverlist

<a><img></a>

<a><img></a>
Back to top
View user's profile Send private message
Ozzot
Poster Member
Poster Member



Joined: Jul 17, 2015
Last Visit: Dec 02, 2018
Age: 23
Posts: 1

blank.png 
Reputation: 0.1
Medals: None

Status: Offline
PostPosted: Tue Jul 05, 2016 3:01 pm
PostPost subject: No icon Re: How do I configure my static IP address for a sof2 serve
Reply with quote

WoW thx Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic printer-friendly viewThank Post
Soldier Of Fortune 2 Forum Index »  Soldier Of Fortune 2 - Double Helix - SOF2 General Support
 
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Related topics
 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
No new posts First Post 0 caliopea 731 Wed Jul 18, 2018 4:02 pm
caliopea View latest post
No new posts First Time Playing in Several Years 0 BigRodRob 908 Wed Jun 20, 2018 12:21 am
BigRodRob View latest post
No new posts Commands And Settings PunkBuster™ 0 Teo 2358 Mon Apr 08, 2013 8:26 am
Teo View latest post
No new posts Where to download sof2 full in one file and installation?! 11 badass 10537 Sun Oct 07, 2012 11:12 pm
lasenmahav View latest post
No new posts My settings. 4 cyber 4218 Fri Aug 31, 2012 5:20 pm
MkaayLol View latest post
 




Back to Top

SOF2.ORG Multiplayer Community © 2020 All times are UTC + 2 Hours [DST enabled]
 

Copyright ©